2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Sadiq Khan: "a szélsőjobboldal korlátlan hatalommal bír Magyarországon”

London polgármesterét Kovács Zoltán igazított el.

London polgármestere, Sadiq Khan az Independent hasábjain megjelent írásában a politikai szélsőségek és a (kizárólag szélsőjobboldali fókuszú) politikai terror kapcsán régóta lejárt közhelyeket felemlegetve igyekszik alátámasztani azt a végtelenül abszurd állítást, hogy “a szélsőjobboldal korlátlan hatalommal bír Magyarországon”.

A jelenleg a parlamentben lévő szélsőjobboldali párt az idei választáson a szavazatok kevesebb, mint 6 százalékát szerezte meg, szemben a jobbközép Fidesz-KDNP szövetség több mint 54 százalékával.

A 2010-ig tartó időszakban a baloldali-liberális vezetés még végignézte, miként fokozódik a politikai instabilitás és hanyatlik a gazdaság, miként csorbul a jogállamiság, miként emelkednek fel szélsőjobboldali félkatonai csoportok és erősödnek az etnikai feszültségek.

2010 óta a stabil kormányzás és a növekvő jólét elhanyagolható szintre csökkentette a politikai erőszak előfordulását Magyarországon.

Khan urat szívesen látom vendégül Magyarországon, ahol biztos vagyok benne, hogy nem csupán biztonságban fogja érezni magát, de tévképzeteitől is megszabadulhat – amennyiben ezt ő is igazán szeretné.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató