2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jakab ötlete: Nullás áfakulcsot az alapvető élelmiszerekre!

A bukott baloldali párt közleménye így szól:

- A néppárti Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy látszatintézkedések és statisztikai bűvészkedések helyett adjon végre hathatós választ az egyre inkább elszabaduló, és a magyar embereket egyre inkább nyomorgató inflációra: minél hamarabb vezesse be az alapvető élelmiszerekre a 0%-os áfát...

Mutatjuk, hogy mennyire remek ötlet ez...

Pálfalvi Milán írása:

Így játszaná át az adófizetők pénzét a multiknak a Jobbik elnöke    

GYORSELEMZÉS

a 0 százalékos áfa javaslat kapcsán Következtetés A munkavállalók fizetnék meg a 0 százalékos áfa árát, ami legalább 90 ezer forint terhet okozna minden bevétellel rendelkező magyar ember számára havonta, fejenként!

Miért?

Mert 0 százalékos áfa esetén legalább 5 ezer milliárdos luk keletkezne a költségvetésben, aminek pótlása új adó kivetése vagy hatósági árak bevezetése nélkül nem pótolható. Ugyan átmeneti fogyasztásnövekedés lenne tapasztalható, de a hasznot a gyártók, kereskedők hamar beáraznák, lenyelnék, az államnak semmilyen közvetlen bevétele nem származna ebből.

Vagyis a multinacionális cégek jól járnának alapból, a kereset nélküliek és a leggazdagabbak pedig legfeljebb is csak ideiglenesen. Az országot a vállukon vivő munkavállalói réteg viszont bizonyosan veszítene.

A 0 százalékos áfa tehát nem érdeke a magyar családoknak, azzal a nagy multinacionális cégek járnának csak jól.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató