2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kamu Geri köszönetet mondott a kormánynak

Átadtuk a M3 metró újabb szakaszát, köszönjük a türelmet! - írja az alkalmatlan srác a Facebookon.



Csodával határos módon köszönetet is mondott a kormánynak.

Így folytatta:

Mától újra közlekedik a M3 metró a Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák szakaszon, ma ugyanis átadtuk a felújított három metrómegállót. Hosszú a sora azoknak, akiknek köszönettel tartozunk – az előző városvezetésnek, az Európai Uniónak, a kormánynak, a tervezőknek és a kivitelezőknek – de leginkább a budapestieknek szeretném megköszönni a felújítás kapcsán mutatott türelmét. Erre a továbbiakban is szükség lesz, hiszen a rendkívül összetett felújítási munka most más szakaszokon folytatódik, és még közel egy évre szükség lesz a teljes felújítás befejezéséhez.

A munkálatokkal járó kellemetlenségek ellenére az M3 felújítása rendkívül fontos nemzeti ügy, hiszen ez nemcsak Budapest, hanem az egész ország legfontosabb közlekedési eszköze, amelyen minden nap több, mint félmillió ember utazik, többen, mint a MÁV vonalain az egész országban. A ma átadott három megálló a szárnyaló mérnöki fantázia jegyében újult meg: az akadálymentesítést az úgynevezett ferde liftek alkalmazásával sikerült megoldani, a megállók pedig gyönyörű, egyedi arculatot kaptak.

A felújítás tehát hamarosan véget ér, de a budapesti metróhálózat fejlesztése ezzel nem érhet véget. A következő hét éves Európai Uniós költségvetési ciklusban forrást kell találni a M3 Káposztásmegyerig való meghosszabbítására és földalatti felújítására, akadálymentessé tételére és a Rákosrendező irányába való meghosszabbítására és el kell készíteni M4 meghosszabbításának terveit is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató