2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Félretesszük, hogy Ukrajna elnöke és kormánya nyíltan beavatkozott a választásba

"Sárkány ellen sárkányfű kell, a sárkányfű pedig a magyar honvédség – mondta Orbán, amit szerinte meg kell erősíteni. A háborúban Ukrajna a megtámadott és Oroszország a megtámadó, ezért támogatjuk Ukrajnát, ezért indítottuk el a humanitárius segélyakciót – folytatta.

“Félretesszük azt a tényt, hogy a kárpátaljai magyarok milyen jogsérelmeket szenvedtek el. És azt is, hogy Ukrajna elnöke és kormány nyíltan beavatkozott a választásba és az ellenfeleinket támogatta. Ennek ellenére Ukrajna számíthat Magyarországra és a magyar kormányra”

- mondta Orbán, aki ezután leszögezte: Magyarország az EU tagja, és érdekünk, hogy az előttünk álló évtizedben az is maradjon.

Igaz, hogy Brüsszel ma a tagállamok szuverenitásának visszaszorítására törekszik, és az is, hogy a nemzetek Európája helyett az Európai Egyesült Államokat próbálja felépíteni, ahogy az is, hogy a kulturális távolság már-már kulturális elidegenedés egyre nő Európa nyugati fele és Magyarország között, de ez azért van, mert mi hiszünk a keresztény gyökerekben és a nemzetállamokban, amit Brüsszelben feladtak – mondta Orbán és hozzátette, nekünk fontos, hogy rajtunk legyen a Jóisten áldása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató