2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lukácsi és Király sem lép be Makizaj pártjába

Hadházy Ákos után Lukácsi Katalin és Király Júlia is elutasította az ellenzék bukott messiását.

Nagy a baj Makizajék háza táján.

Lukácsi nemcsak lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagságáról, de nem is indul újra a posztért a májusi tisztújítón.
 
Ahogy mi is beszámoltunk róla, Facebook-oldalán jelentette be Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje, hogy létrehozzák a civilek pártját, amivel „egy valódi politikai alternatívát” szeretnének kínálni. Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője azt írta, ő megpróbálta lebeszélni Márki-Zay Pétert egy új párt alapításáról, mert az ötletet „elsietettnek” és „nem kellően megalapozottnak” tartja. „Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni” – jelentette ki. 

Lukácsi Katalin, az Egységben Magyarországért korábbi egyházpolitikai felelőse sem lép be Márki-Zay civil pártjába, mivel egy kis hátralépésre van szüksége az elmúlt intenzív időszak után, jelenleg pedig a civil pályán próbál munkát találni.

„Számomra tart még a számvetés időszaka a választási eredmény után. Ahhoz, hogy bármerre tudjak lépni, nekem még sokat kell elmélkednem, hogy mit tettem rosszul. Még nem vagyok felkészülve” – magyarázta Lukácsi, aki nem indul újra posztért a Mindenki Magyarországa Mozgalom májusi tisztújítóján.

Király Júlia sem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához

„Életem első 65 évében sem voltam se párttag se politikus. Életem hátralévő részében sem leszek. Maradok egyszerű tanárember” – ezzel a rövid üzenettel válaszolt a Mandiner kérdéseire Király Júlia, Márki-Zay Péter volt gazdasági tanácsadója, akit azután kerestünk, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester közösségi oldalán bejelentette: pártot alapít.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató