2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ursula von der Leyen és Kirill pátriárka is gratulált Orbán Viktornak

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Kirill, Moszkva és Oroszország pátriárkája is gratulált Orbán Viktornak miniszterelnöki újraválasztásához. Az EB elnöke a következő kihívásokkal való szembenézéshez szükséges közös munkát, a pátriárka pedig a kereszténység védelmét emelte ki levelében.



Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a twitteren gratulált Orbán Viktornak miniszterelnökké történt újraválasztásához.

Az EU példátlan kihívásokkal néz szembe

– fogalmazott az uniós testület elnöke, hozzátéve: várja a közös munkát annak érdekében, hogy közösen sikeresen kezelhessék ezeket. Kirill pátriárka levelében a miniszterelnök a kereszténység érdekében folytatott munkáját emelte ki.

Ön egyike annak a kevés európai politikusnak, akik munkájuk során figyelemreméltó erőfeszítéseket tesznek a keresztény értékek fenntartásáért, valamint a közerkölcs normáinak és a hagyományos család intézményének megerősítéséért

– írta az egyházfő a honlapján is nyilvánosságra hozott levelében Orbán Viktornak.

Hozzátette: tisztában van azzal, hogy a magyar kormányfő aktív védelmezője a közel-keleti és az afrikai országok üldözött keresztényeinek. Kirill pátriárka a levelében elismerően szól arról is, hogy az elmúlt években Magyarország és az orosz ortodox egyház jó kapcsolatokat épített ki egymással. Nagyra értékelte, hogy Orbán Viktor figyelemmel kíséri a Magyar Ortodox Egyházmegye szükségleteit, s Magyarország közreműködésével sikeresen építenek illetve újítanak fel ortodox templomokat, beleértve a Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyházat, amely “Budapest egyik építészeti ékköve”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató