2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Magyarellenes rigmusok miatt kétszer is félbeszakadt a Sepsi OSK meccse

A román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt Viorel Cojocaru játékvezető félbeszakította az FCU Craiova 1948 és a Sepsi OSK közötti találkozót a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásában hétfőn este.

A háromszékiek Kevin Luckassen góljával negyedóra játékot követően előnybe kerültek az oltyánok otthonában, a magyarellenességéről híres román szurkolótábor ezt követően a „Afară cu unguii din țară”, azaz a „Ki a magyarokkal az országból!” skandálásba kezdett.
A rasszista megnyilvánulás miatt a 20. percben a sípmester, Viorel Cojocaru félbe is szakította a találkozót. Miután a hangosbemondó nyugalomra intette a drukkereket, folytatódott a párharc.
 
22.26 A mérkőzést a 89. percben ismét félbeszakította a játékvezető, az oltyán ultrák nem tudták elviselni, hogy a Sepsi lefocizta a Craiovát a pályáról – a hosszabbítás kezdetén már 4–0-ra vezetett a Sepsi és büntetőt kellett volna elvégezzen. Erre azonban egyelőre nem került sor, hiszen Cojocaru játékvezető a magyarellenes rigmusok miatt az öltözőkbe küldte a csapatokat.
 
22.29 Több mint öt percet állt a játék, végül folytatták a meccset, és Dragomir értékesítette a tizenegyest.
 
Nem ez az első alkalom, hogy a szurkolói miatt félbeszakítják az FC U Craiova meccsét, április elején ugyanezen okok miatt állt a játék a CS Mioveni elleni bajnokin, akkor Kovács István játékvezetőt találták meg az ultrák, aki emiatt pár percig felfüggesztette a találkozót.

 

(Magyarfórum)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató