2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lazított a Venezuela elleni szankciókon az Egyesült Államok

A Venezuela elleni szankciók részleges enyhítését jelentette be kedden az Egyesült Államok, hogy segítsék a párbeszéd újrafelvételét a latin-amerikai országban Nicolás Maduro elnök és az Egyesült Államok támogatását élvező ellenzék között.

Az amerikai vezetés azzal indokolta a döntést, hogy a két tábor megállapodott, és újrakezdik a tárgyalásokat Mexikóvárosban, hogy megoldást találjanak a venezuelai politikai válságra. A döntést az Egyesült Államok által Venezuela legitim elnökének elismert ellenzéki vezető, Juan Guaidó környezetének kérésére hozták meg

A Reuters forrásai szerint még nincs végleges amerikai döntés a Chevron jelenlegi, korlátozott venezuelai működési engedélyének megújításáról. Ez az utolsó amerikai olajtermelő, ami jelen van Venezuelában. Most a Chevron felhatalmazást kap arra, hogy tárgyaljon a kormánnyal és a PDVSA állami olajcéggel a vállalat venezuelai tevékenységének jövőjéről. Az engedélyre azért van szükség, mert az amerikai szankciók tiltják a PDVSA-val vagy a szankciókkal sújtott tisztviselőkkel való üzletelést.

(Reuters/MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató