2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Júniustól 9 euró a minden tömegközlekedési eszközre érvényes bérlet Németországban

Pénteken a német törvényhozás felsőháza jóváhagyta a kilenc eurós tömegközlekedési bérletről szóló, 2,5 milliárd eurós tervet, ami azt jelenti, hogy június elsejétől három hónapig havonta nagyjából 3500 forintos összegért olyan bérletet lehet vásárolni, amely érvényes lesz minden buszra, villamosra, metróra, helyközi és regionális vonatra.

A bérlettel egész Németországban hatalmas kedvezménnyel lehet utazni. Összehasonlításképp: jelenleg a Berlin mindössze két belső tömegközlekedési zónájába érvényes havi bérlet kerül 86 euróba, azaz nagyjából 33 ezer forintba.



A kedvezményes tömegközlekedési bérletet az energiaárak növekedése miatt és az orosz energiaimporttól való függőség csökkentése érdekében vezették be.

Volker Wissing közlekedési miniszter szerint a kedvezmény lehetőséget teremt a tömegközlekedést üzemeltetők számára, hogy meggyőzzék az autótulajdonosokat a tartós átállásról. A terv a kritikusok szerint viszont a tömegközlekedés túlterheltségét, tömött buszokat és vonatokat fog eredményezni. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató