2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Karácsony: Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni

„Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak arra a kérdésre, hogy mit gondol, mennyire tud majd együtt dolgozni Lázár Jánossal.

Karácsony szerint a kormánynak megvan a joga arra, hogy kialakítsa, milyen formában és kikkel akar dolgozni. A fő kérdés az, hogy Budapestben ellenfelet látnak, vagy szövetségest abban, hogy Magyarország fejlődjön és gyarapodjon. A főpolgármester azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázár Jánossal, és a főváros semmilyen beruházást nem fog megakadályozni, ami a város érdekét szolgálja.

Lázár János leendő építési és beruházási miniszter csütörtökön a parlament gazdasági bizottsága előtt azt mondta, célja, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát. Hozzátette, hogy ő mindenkivel együtt tud működni, a minisztérium ajtaja mindenki számára nyitott lesz, „bárkit szívesen lát egy kávéra bármikor”. De azért marad vidéki, neki az az első, a vidékben látja az ország aranytartalékát. Ezért szeretné, ha a vidék mindenben, például a várható élettartamban felzárkózna Budapesthez.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató