2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kitiltották Joe Bident Oroszországból

Az orosz külügyminisztérium, válaszul az amerikai szankciókra, listát tett közzé, amelyen 963 amerikai állampolgár neve áll, akit „véglegesen” kitiltottak Oroszország területéről.

A listán szerepel Joe Biden amerikai elnök, Antony Blinken amerikai külügyminiszter és William Burns CIA-főnök is.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség számolt be arról, hogy az orosz külügyminisztérium egy listát tett közzé, amelyen 963 fő neve szerepel.

A dokumentum megosztása mellett a külügyminisztérium hangsúlyozta: „Washington ellenséges lépései továbbra is adekvát választ kapnak”. A minisztérium közölte, Oroszország ellenszankciói arra irányulnak, hogy magatartásuk megváltoztatására kényszerítsék az amerikai hatóságokat. A minisztérium hozzátette, hogy Oroszország nem keresi a konfrontációt, és nyitott az őszinte párbeszédre.

Arról, hogy pontosan kiket neveztek meg a listán, a Guardian és a Reuters számolt be.

Eszerint a kitiltottak listáján van Joe Biden amerikai elnök, Antony Blinken külügyminiszter és William Burns, a CIA vezetője is. A külügyminisztérium külön közölte, hogy 26 új nevet vett fel azon kanadaiak listájára, akiknek megtiltotta, hogy Oroszországba utazzanak, köztük védelmi vezetőket, védelmi iparági vezetőket és Sophie Gregoire Trudeau-t, Justin Trudeau miniszterelnök feleségét.

Az utazási tilalomról szóló döntés az után született, hogy Joe Biden szombaton egy 40 milliárd dolláros segélycsomagot írt alá, amivel Ukrajnát segítik a háborúban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató