2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Davos: a kínai delegáció Zelenszkij beszéde után nem tapsolt és elhagyta a termet

A kínai delegáció nem tapsolt Zelenszkij davosi beszéde után, és elhagyta a termet - írja a RIA Novosztyi.

Michael McCaul, az amerikai képviselőház republikánus tagja elmondta, hogy a kínai küldöttség nem csatlakozott a tapshoz Zelenszkij davosi Nemzetközi Gazdasági Fórumon elmondott beszéde után, és hirtelen elhagyta a termet. 

A CNN-en mutatott egy fényképet, amelyen a helyükön ülő kínai küldöttek tapsoló emberekkel körülvéve láthatóak.

"Állva tapsolt mindenki, kivéve a kínai delegációt, amelynek tagjai végigülték az ovációt, majd miután elkészítettem ezt a képet elmentek" - mondta McCaul.

Az amerikai politikus szerint a küldöttség "egyértelmű jelzést" küldött - "nem támogatják Ukrajnát, nem támogatják Zelenszkijt".



Zelenszkij a davosi nemzetközi gazdasági fórumon felszólalva ismét felszólította az országokat, hogy vegyenek részt Ukrajna újjáépítésében, vezessenek be embargót az orosz olajra, blokkolják teljesen a bankokat és az orosz IT-szektort, és vonják ki az üzleteket Oroszországból.

A nyugati országok újabb szankciókat jelentettek be Oroszország ellen Ukrajna miatt, miközben Európában egyre hangosabban hangoztatják, hogy csökkenteni kell az orosz energiaforrásoktól való függőséget. Az Oroszországból származó kőolaj- és földgázszállítások megtagadásának politikáját az Egyesült Államok aktívan támogatta, és arra ösztönözte az alternatív termelőket, hogy növeljék termelésüket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és hogy a szankciók súlyos csapást mértek a világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. Putyin azt is mondta, hogy az USA és az EU gyakorlatilag nem teljesítette az Oroszországgal szembeni kötelezettségeit azzal, hogy befagyasztotta a devizatartalékokat. Hozzátette, hogy a jelenlegi fejlemények a Nyugat globális politikai és gazdasági dominanciája alá vonnak egy vonalat. Putyin korábban azt is mondta, hogy az energiaárak a Nyugaton a saját téves számításaik miatt emelkednek. Az orosz vezető megjegyezte, hogy az európaiak elismerik, hogy még nem tudnak teljesen lemondani az orosz energiaforrásokról.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató