2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dömötör Csaba igazította el Jakabot a parlamentben (Videó)

Az áprilisi megalázó vereség és a jobbikos szexbotrány óta először merészelt felszólalni a parlamentben a Jobbik elnöke.

Jakab Péter az Országgyűlés hétfői ülésnapján arról beszélt: az igazság azért is nagyon fontos dolog, mert aki nem ismeri, az hajlamos téves döntéseket hozni. „Önökkel ez történt, elhitték azt a kormányzati hazugságot, hogy ma egy átlag magyar munkavállaló havi több mint félmillió forintot keres” – fogalmazott.

A Jobbik elnöke szerint ezért azt gondolták a kormányoldalon, hogy agyon lehet adóztatni az embereket, és még a dráguló élelmiszert is ki tudják fizetni.

A frakcióvezető arra szólította fel a kormánypárti képviselőket, hogy menjenek ki az emberek közé, beszélgessenek velük, igaz-e, hogy egy átlag magyar melós havi több mint félmillió forintot keres. Ő több száz településen tartott utcafórumot, az emberek nem arról számoltak be, hogy „hű de jó az élet”, hanem arról, hogy egyre nagyobb a kilátástalanság, sokan kevesebb mint 160 ezer forintot visznek haza.

A kudarc a Jobbiké

Dömötör Csaba válaszát azzal kezdte: Jakab Péter úgy folytatja, mintha mi sem történt volna, mintha nem futott volna bele a Jobbik egy óriási kudarcba. Az államtitkár kifejtette: a megélhetést alapvetően egy háborús helyzet befolyásolja, már előtte is óriási áremelkedési hullámot láttak, egy elhibázott szankciós politika csak rátehet erre, ezért közös érdekük, hogy ne lépjenek életbe olyan intézkedések, amelyek nekünk jobban fájnak, mint Oroszországnak.

A kormánypárt politikus felsorolta az intézkedéseiket: kamatstop, benzinárstop, a rezsicsökkentés fenntartása, élelmiszerárstop, majd hangsúlyozta, hogy ezeket az ellenzék nem támogatta, ahogy nem támogatták a családi adóvisszatérítést és a 13. havi nyugdíj visszaépítését sem. Az áfacsökkentésről elmondta: a sertéshúsnál, a nagytestű élőállatoknál, a baromfihúsnál és a friss tejnél is volt áfacsökkentés, a Jobbik ezeket nem támogatta.

Dömötör Csaba kijelentette:

a hatalom a népé, a kudarc a Jobbiké, a felelősség személyesen Jakab Péteré”.

Az államtitkár végül jelezte: várják a tájékoztatást a jobbikos zaklatási ügyről.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató