2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vidnyánszky szerint katasztrofális, hogy lemondták az oroszok mellett kiálló zongorista koncertjét

A Nemzeti Színház igazgatója szerint nagyon hibás történet, a nyugaton zajló téboly része, hogy szankcionálják a Putyintól el nem határolódó orosz művészeket.

Ahogy arról beszámoltunk, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad lemondta Valentina Lisitsa koncertjét, miután a zongorista május 9-én, a győzelem napján lépett fel az oroszok által elfoglalt Mariupolban.

„Fellépésével Lisitsa, a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját” – indokolta döntését a színház vezetője, Bán Teodóra.

A Hír TV az esetről megkérdezte Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját, aki közölte:

katasztrofálisnak és hibás történetnek tartja a Margitszigeti Szabadtéri Színpad döntését.



„Katasztrofálisnak tartom azt, ami most az orosz kultúra ellen irányul, ez egy nagyon hibás történet” – fogalmazott, hozzátéve, a Margitszigeti Színhát döntése „a Nyugaton tomboló téboly, azaz eltörléskultúra következménye”.

„Az én álláspontom a háború kapcsán világos: borzalmasnak tartom. A MITEM-en ukrán napot szerveztünk. Ezzel együtt az orosz kultúra értékeit, az orosz művészek nagyságát megkérdőjelezni nem lehet. Ha elindulunk egy ilyen úton, akkor két perc múlva kiradírozzuk a történelmünket, a múltunk nagy alkotásait” – mondta Vidnyánszky Attila.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató