2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

New York Times: Orbán Viktor megölte a demokráciát

Az amerikai lap szerint a jobboldal felé húzó technokrata milliárdosok egyenesen „hülyék” politikai állásfoglalásuk miatt.

A New York Times legutóbbi véleménycikkében a CPAC konferencia apropóján azzal vádolta Orbán Viktort, hogy „effektíve megölte országa demokráciáját”, majd ezek után a publicisztika rátért arra, hogy a jobboldal felé húzó technokrata milliárdosok egyenesen „hülyék” politikai állásfoglalásuk miatt.- szemlézi a mandiner.hu.

A cikk írója itt elsősorban Elon Muskra gondolt, aki a közelmúltban bejelentette: a Republikánus Pártra fog szavazni, az amerikai balliberálisok által felkapott woke ideológiáról pedig úgy nyilatkozott, hogy az „megosztó, kirekesztő és gyűlölködő”. A New York Times írása Elon Musk és a többi, jobboldalra húzó milliárdost „rendkívül kicsinyesnek” titulálja, és azt állítja, az ő pénzükkel „nem lehet elismerést vásárolni”.

A cikk általánosan is bírálta a plutokrácia erősödését, valamint a Republikánus Pártot amiért nagytőkések vásárolták be magukat az egyre tekintélyelvűbb pártközösségbe.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató