2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Orosz légicsapás semmisített meg egy nagy amerikai lőszerraktárt Ukrajnában

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy Ukrajnában megsemmisült egy raktár, amelyben az amerikai M777-es vontatott tarackok lövedékeit tárolták – írja a RIA Novosztyi hírügynökség.



Az orosz légierő megsemmisített egy raktárat, amelyben amerikai M777-es vontatott tarackok lövedékeit tárolták Ukrajnában – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője.

“A nap folyamán a nagy pontosságú rakéták eltalálták: három irányítási pontot, az ukrán fegyveres erők 36 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, a 14. gépesített dandár önjáró tüzérségi egységét Szoledar település közelében, valamint hat lőszerraktárat <…> köztük egy nagy raktárat Razdolovkában, amelyben 155 mm-es lövedékeket tároltak az amerikai M-777-es vontatott tarackokhoz” – mondta a vezérőrnagy.

Konashenkov elmondta, hogy legalább egy amerikai M-777-es üteget is megsemmisítettek.

A védelmi minisztérium szerint a különleges művelet során az önjáró fegyverek legénysége az ellenség erődítményeinek, felszereléseinek és embereinek megsemmisítésére szolgáló lőfeladatokat látnak el.

Oroszország február 24-e óta folytat különleges katonai műveletet Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják, és “jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját”. Az orosz védelmi minisztérium a hadművelet fő céljának Donbassz felszabadítását nevezte.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató