2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Klicskó-fivérek Davosban üvöltözték, hogy személyesen fognak bennünket megvédeni

...rossz angol tudással...

Vitalij Klicskó kijevi polgármester szenvedélyes beszédében a davosi Világgazdasági Fórumon üdvözölte Ukrajna támogatását az Oroszország elleni háborúban, és közölte a "gazdagokkal":

„Személyesen védünk titeket”.

Klicskó a légvédelmi szirénák hangját játszotta le a küldötteknek, amikor elmondta, hogy a háború embereket öl, mindössze 2000 kilométerre az idilli csúcstalálkozó helyszínétől, ahol politikai és üzleti vezetők gyűltek össze Svájcban.

A korábbi profi ökölvívó ezután közölte, hogy Vologyimir Zelenszkij elnök keményebb nyugati szankciókat követelt Oroszországgal szemben, elmondta, hogy legalább 120 civil halt meg Kijevben, és 200 lakóház pusztult el a harcokban.

"Svájcban soha nem hallani szirénát" - mondta. "Bármelyik pillanatban rakéta vagy bomba landolhat a lakásodban. Ez nagyon közel van, és ezt mindenkinek meg kell értenie".

Klicskó szerint Ukrajna azért harcol, hogy a világ demokráciáinak klubjába tartozzon az orosz vezetéssel szemben, amelyet nyugati tisztviselők úgy jellemeztek, mint amely megpróbálja befolyási övezetében tartani volt szovjet szomszédját.

Az ex-boxoló szerint a Kreml Ukrajnát "az orosz birodalom részének" tekinti, és Vlagyimir Putyin elnöknek az egykori Szovjetunió újjáépítésére irányuló elképzelése van.

A davosi küldöttek felé mutatva azt mondta: "Mi az országunkért harcolunk, megvédjük a családunkat és a gyermekeinket, de mindannyiuknak meg kell érteniük: mi személyesen védjük önöket.

"Az értékekért harcolunk - a demokratikus értékekért. Valójában mindannyiukért harcolunk, és ezt mindenkinek meg kell értenie".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató