2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Az orosz hadsereg haditerve: A cél továbbra is Donbasz és Luhanszk teljes elfoglalása

Oroszország összevonta csapatait Kelet-Ukrajnában, minden jel arra utal, hogy hamarosan újult erővel támadják majd a stratégiailag fontos célpontokat. A cél továbbra is Donbasz és Luhanszk teljes elfoglalása, és a városok, illetve települések biztosítása egy esetleges ellentámadás esetén.

A déli szárazföldi offenzívát egyenlőre felfüggesztette Oroszország, azonban minden bizonnyal ott is újraindulnak majd a harcok, amint elfogalták  Donbaszt és Luhanszkt. Délen a legfontosabb Odessza bevétele, hiszen ezzel gyakorlatilag szárazföldi országgá tennék Ukrajnát, teljesen elzárnák a kijárást a tengerre.

AZ ELMÚLT NAPOKBAN A KELETI OFFENZÍVA ELŐSZELEKÉNT AZ OROSZ HADSEREG FOKOZTA A LÉGICSAPÁSOK SZÁMÁT.

Jelenleg az ukrán ellátási láncokat, a légvédelmi eszközöket, illetve a fegyverraktárakat támadják. A már elfoglalt területeken megkezdődött a kommunikációs hálózatok kiépítése, több helyen pedig az élet is újraindult: kinyitottak a boltok, az emberek dolgozni járnak, újraindult a tömegközlekedés.

Szeverodonyecket folyamatosan támadják az oroszok, a környékén már több települést is sikeresen elfoglaltak. Úgy tűnik, hogy nagyon hamar sikerül majd körbezárniuk a várost.

Az ukrán csapatok több keleti területről is kiszorultak, így

A KORÁBBI ELLENTÁMADÁSBÓL MOSTANRA VISSZAVONULÁS LETT

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató