2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egymásnak feszült a DK és a Momentum, elmarad a Fővárosi Közgyűlés ülése

Nem Bősz Anett személye, hanem az időközi választások körül adódott konfliktus az ellenzéki pártok között.

Határozatképtelenség miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés szerdára tervezett ülése. Karácsony Gergely főpolgármester a határozatképtelenség megállapítása után a sajtó munkatársainak azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció, illetve a Momentum vezetése közti konfliktusok miatt nem tudták megrendezni az ülést. A főpolgármester elnézést kért mind a megjelent képviselőktől, mind a budapesti polgároktól az ülés elmaradásáért, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor tartják meg a következő ülést. Az ülésen az ellenzéki polgármesterek közül csak Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere jelent meg, senki már nem jött el. A Fidesz fővárosi frakciója közel teljes létszámban képviseltette magát.

A szerdai ülésen a Fővárosi Közgyűlés döntött volna Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes utódjáról is, ugyanis a DK politikusa mandátumot szerzett az országgyűlési választásokon, így beült a parlamentbe. A DK a helyére Bősz Anettet jelölte, Karácsony Gergely pedig a sajtó kérdésére azt mondta, nem Bősz Anett személye körül alakult ki konfliktus a Momentum és a DK között, Bőszt ő személy szerint megfelelő jelöltnek tartja.

„Mi eddig azt gondolom, hogy elég jól helyt álltunk, megtettünk mindent azért, hogy a várost fejlesszük, és megtettünk mindent annak érdekében, hogy a programunkat végrehajtsuk. Azt gondolom, hogy ez a jövőben is így lesz” – emelte ki Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón – „úgy tűnik, hogy a koalíciót alkotó pártok vezetői között van olyan konfliktus, ami miatt nem tudunk döntéseket hozni, nem szeretném ezt a konfliktust mélyíteni azzal, hogy ezt érdemben kommentálom”. A főpolgármester hozzátette, hogy reméli, hogy ezek a konfliktusok nagyon gyorsan rendeződnek.

"Valójában nem a Fővárosi Önkormányzat munkájával kapcsolatos konfliktus van, de sajnos mi isszuk meg a levét,  amivel kapcsolatosan sejthetik az én véleményemet, nem fogom ezt elmondani, viszont az elkövetkező hónapok időközi választásai miatt olyan konfliktus van a Momentum és a DK között, hogy ma nem tudunk dolgozni" - mondta Karácsony.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató