2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri megígérte, hogy nem lesz több ilyen balhé a Fővárosi Közgyűlésben

Karácsony Gergely a Facebookon reagált arra, hogy határozatképtelenség miatt nem tudták megtartani a Fővárosi Közgyűlést. Az alkalmatlan főpolgármester kiemelte, hogy ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy a pártügyek felülírták a főváros ügyeit.

A mai napon határozatképtelenség miatt nem tartották meg a Fővárosi Közgyűlést. A főpolgármester elmondása szerint a Demokratikus Koalíció és a Momentum konfliktusa miatt maradt el az ülés, azonban Karácsony Gergely kiemelte, hogy ez nem történhet meg újra.



A főpolgármester közösségimédia oldalán osztotta meg, hogy milyen témákban kellett volna a mai napon tárgyalni a közgyűlésen. Karácsony Gergely írásában vélhetően azt akarta érzékeltetni, hogy szerinte a főváros ügyei sokkal fontosabbak, mint a két ellenzéki párt között fennálló konfliktus.

"Szerintem az fontos, hogy a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi terület legyen. Szerintem az fontos, hogy elinduljon a budai fonódó villamoshálózat bővítése. Szerintem az fontos, hogy roma fiatalok kapjanak lehetőséget arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál gyakornoki munkát végezhessenek. Szerintem az fontos, hogy a Jurányi-ház folytathassa kulturális misszióját. Szerintem az fontos, hogy Budapest nagy multinacionális és hazai cégeivel partnerséget építsünk a város fejlesztése érdekében." - sorolta fel a mai megbeszélés tervezett témáit Karácsony Gergely.

Szó volt arról is, hogy a pufajkás, gyilkos Horn Gyuláról is elneveznének közterületet.

A főpolgármester hozzátette, hogy szerinte is fontosak az ellenzék pártok és a személyi kérdések, azonban hozzátette, hogy egyik sem lehet fontosabb, mint a város ügyei. Kiemelte, hogy nagyon nehéz körülmények között dolgozik a főváros vezetése és nincs szükség egyéb hátráltató tényezőkre. "Van bajunk elég." - fogalmazott.

Végezetül garantálta, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, hogy a pártügyek felülírták a főváros ügyeit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató