2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Antiszemitázza és rasszisztázza Bayer Zsoltot a Washington Post

Az amerikai lap szerint a publicista rendszeresen rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, romaellenes megnyilvánulásokat tesz.

A Washington Post is beszámolt a múlt heti, Budapesten tartott konzervatív politikai konferenciáról, a CPAC-ről, sikerült is megragadniuk a lényeget.

A lap ugyanis  „Orbán pártgépezetének egyik kulcsfigurájába”, Bayer Zsolt kötött bele. A Guardian tudósítása szerint a publicista leszólt egy „nyilvánvalóan a BLM hatása alatt született” reklámot, amely Bayer szerint egy vonzó fehér nő mellett egy nem vonzó feketét is bemutatott.

A rendezvény szervezői általánosságban elutasították a baloldali bírálatokat, de nem tértek ki semmilyen részletre – állapítja meg a cikk.

Bayert ezután azzal vádolják, hogy januárban a Magyar Hírlapban egy újévi késelés kapcsán írta a romákról, hogy állatok, alkalmatlanok az emberekkel való együttélésre, a létezésüket sem szabadna megengedni és módszertől függetlenül azonnal és véglegesen meg kell oldani ezt. Nemrég „hazai antiszemita módjára” gyökértelen magyarnak nevezte a magyar zsidó felmenőkkel is rendelkező Antony Blinken államtitkárt, ami az amerikai lap szerint Adolf Hitler szava járása volt.

Azt is felrótták Bayernak, hogy szerinte sajnálatos, hogy Cohen, Cohn-Bendit és Schiff nem lettek nyakig elásva Orgoványban.Emlékeztettek: a Holokauszt Emlékmúzeum tiltakozott, mikor 2016-ban Orbán Viktor kitüntette Bayert a Magyar Érdemrenddel, mert a Fidesz és a magyar vezetés nem hajlandó elhatárolódni tőle „a rendszeres rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, romaellenes megnyilvánulásai ellenére sem”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató