2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Akár 31 fok is lehet ma, délután viszont többfelé várható zápor, zivatar

Hétvégén is több helyen számíthatunk esőre, a hőmérséklet is csökken egy kicsit.

Pénteken a keleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet, délelőtt a Dél-Dunántúlon zápor előfordulhat. Napközben közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délutánig csak a Dunántúlon lehet elvétve zápor, majd késő délutántól, kora estétől az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, sőt késő este a szlovén, horvát határ közelében egy-egy heves zivatarra is van esély. Emellett késő este az északi határ mentén helyenként már gyenge eső is lehet.

A nyugati szelet az ország északkeleti felén kísérhetik erős, néhol viharos széllökések, a délnyugati megyékben ugyanakkor - a holnapi zivatarok környezetét leszámítva - mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 31 fok között várható.

A zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre. Somogy és Zala megyében pedig felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

Este észak felől megnövekszik a felhőzet, reggelre az ország nagy részén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A déli megyékben zápor, zivatar több hullámban előfordulhat, ugyanakkor az északi országrészben sem zárható ki egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél a Tiszától nyugatra megélénkül, néhol megerősödik, míg a Tiszántúlon jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 10 és 16 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, az északi megyékben lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen előfordul eső, zápor, a déli határvidéken egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti megyékben csak néhol valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Délután 17 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban csapadékos részeken várható a hűvösebb idő.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre lehet számítani, estétől csökkenhet határozottabban a felhőzet északnyugat felől. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 4, 13 fokról délutánra 14 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató