2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tömegverekedés volt a VII. kerületben, lövések is dördültek (Videó)

Egy erzsébetvárosi bérház előtt találkozott a két társaság. Előkerült gázpisztoly, baseball ütő és boxer is.

Két társaság verekedett össze még másfél héttel ezelőtt a VII. kerületben, a csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A nyomozási bíró most két gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt.

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint egy 25 és egy 23 éves férfi valamint élettársaik közötti konfliktus okán május 15-én éjszaka a két páros részéről többen összegyűltek egy VII. kerületi társasház előtt, ahol először veszekedés, majd verekedés tört ki.

Ennek során a 25 éves férfi egy gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, amely személyi sérülést nem okozott. Ezalatt a 23 éves férfi társaival – néhányuk a kezében baseball ütőt vagy boxert tartva – a másik társaságra támadt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága az ügyben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt nyomoz. Az ügyben jelenleg 5 gyanúsított van.

A 25 és a 23 éves férfi esetében a gyanú szerinti bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta. Mivel a konfliktus közöttük fennállhat, kiújulhat, ezért rendeltek el bűnügyi felügyeletet és távoltartást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató