2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Elnézést kért Sváby András a kamu-drónfelvétel miatt

„A friss információk birtokában elnézést kérnek, ha valaki most megtévesztve érzi magát, de jóhiszeműen jártak el” – nyilatkozta a Media1-nek a műsorvezető.

Mint ismert, az ATV „Heti Napló” című műsorának egyik adásában Sváby András vendége Rácz András Oroszország-szakértő volt, akivel a műsorvezető fegyverkezési szempontból vizsgálta az orosz-ukrán háborút.

Kiderült, a műsorban Sváby egy olyan felvételt taglalt, amely az ATV videója alatti kommentelők, valamint egy szakértő szerint is egy számítógépes játékból származik.

Videó itt!

A Mandiner megkereste az ATV szerkesztőségét, valamint Rácz András, Oroszország-szakértőt is. A szakértő néhány órán belül reagált megkeresésre. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az ATV szerkesztősége elküldte neki a felvételeket az adás előtt, azonban sajnos nem ismerte fel, hogy az az említett videó egy számítógépes játékból származik. Mint fogalmazott: „semmiféle tapasztalatom nincs ilyen játékokkal”.

A szakértő elmondta azt is, hogy az adás során vizsgált négy felvétel közül másik kettőt érdekesebbnek is talált, valamint arra is kitért: „őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy ilyen gond lehet a videóval”.

Azt nem tudom, hogy az ATV-nél ez a videó hogyan kerülhetett be a válogatásba; erről őket lehet érdemes megkérdezni. [...] A tanulságokat mindenesetre levontam”

– zárta sorait Rácz András. 

 A Media1 az ügyben Sváby Andrást és az ATV-t is megkereste. A műsorvezető a lapnak hangsúlyozta, hogy bár igyekeztek meggyőződni a felvétel hitelességéről,

a friss információk birtokában elnézést kérnek, ha valaki most megtévesztve érzi magát, de jóhiszeműen jártak el”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató