2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jakab Péter napokon belül politikai hulla lesz - Leváltják

Sajtóértesülések szerint Jakab Pétert rövidesen leváltják a Jobbik elnökségéről, miután a teljes pártelnökség és a frakció kétharmada szembefordult vele. Az ügyben összehívták a Jobbik rendkívüli választmányát.

A Metropol úgy értesült, hogy Jakab Péter legutóbbi felelőtlen politikai lépése, miszerint önkényesen büntetőeljárást kezdeményez a párt alelnöke, Potocskáné ellen, jó eséllyel a pártelnök politikai bukását jelenti. A végjáték utolsó fejezete ott kezdődött, hogy néhány napja a pártelnökség szembefordult a pártelnökkel, és hatalmaskodó kabinetfőnökével, Molnár Enikővel. Jakab ekkor már puccsot emlegetett, és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött.

Minden eshetőségre készen saját kezűleg meg is írta a lemondását. Ezt követően néhány nappal, hétfőn büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen. A dunakeszi szervezet elnöke erre hétfő este etikai eljárást kezdeményezett ellene, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve.

A legújabb fejlemények szerint már a teljes pártelnökség követeli Jakab Péter távozását. A Metropol úgy értesült, hogy a parlamenti frakció kétharmada máris támogatja őket ebben. Új fejlemény az is, hogy Ander Balázs a választmány rendkívüli összehívását kezdeményezte.

A portál szerint ezzel végképp megpecsételődhet Jakab Péter politikai sorsa.

 

A Vadhajtások.hu 2017-ben alakult. Akkor megmondtuk, a Jobbik sehol nem lesz és mi még mindig itt leszünk. Vona bukásában óriási szerepünk volt 2018-ban. A moslékkoalíció bukásában is nagy szerepet vállaltunk. Minket most mégis ezek a napok izgatnak a legjobban. Amikor eltemetjük a Jakabot, mindenki megnyugodhat, akkor fogjuk igazán csak rugdosni...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató