2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Így zúzzák szét az ukránok felszereléseit a gyenge orosz "Hurrikánok"

Orosz Uragan rakétavetők pusztítják az ukrán fegyveres erők álcázott felszereléseit.

Az orosz védelmi minisztérium az ukrán fegyveres erők álcázott eszközeinek megsemmisítéséről számolt be.

Az orosz Uragan többszörös rakétarendszerek az Orlan drónról történő célzást követően megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők álcázott felszereléseit - közölte a védelmi minisztérium.

A minisztérium közzétett egy videót, amely az Orlan mechanikus katapultról történő indítását, az Uraganok felállítását és tüzelésre való előkészítését, valamint az MLRS bevetését mutatja be. Ezt követik a célpont felett lebegő drónról készült felvételek, amelyeken ukrán állásokba csapódó rakéták láthatók.



A védelmi minisztérium szerint egy 220 mm-es többszörös rakétavetőkből álló üteg az Orlan-10 UAV üzemeltetőitől megkapta az ukrán fegyveres erők megerősített állásainak felderítésének koordinátáit.

"A célpontok fogadása után az üteg tüzelőállásba vonult, és megtámadta az Orlan-10 drónok által felderített álcázott páncélozott járműveket és egy ellenséges erődítményt" - közölte a hadsereg.

Ennek következtében az ukrán egységek páncélozott járművei, emberei és fegyverei megsemmisültek. A feladat elvégzése után a legénységek tüzelőállást változtattak, és újratöltötték az Uraganokat.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg teljesítette az első fázis fő célkitűzését - Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz védelmi minisztérium a hadművelet fő céljának Donbász felszabadítását nevezte - írja a RIA Novosztyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató