2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

12 ezer forintot takarítanak meg a magyarok tankolásonként

A benzinárstopnak köszönhetően egy átlagos 50 literes tankolással 12 ezer forintot takarítanak meg a magyar autósok - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalán csütörtökön közzétett videóban.

Steiner Attila kiemelte: egész Európában rekordmagasak az üzemanyagárak, több országban már 800-900 forintot is kell fizetni az üzemanyagért, a benzinárstopnak köszönhetően azonban Magyarországon a legolcsóbb a benzin és a dízel egész Európában.  

 

Az államtitkár a Facebookon közzétett videóban emlékeztetett, hogy a magyarok már több mint fél éve 480 forintos rögzített áron vásárolhatják az üzemanyagot. Enélkül most a 95-ös benzin 738 forintba, a dízel pedig 726 forintba kerülne a hazai benzinkutakon - mutatott rá.  

Steiner Attila hangsúlyozta: a benzinárstop csak egy a sok intézkedés közül, amellyel a magyar kormány védi a magyar lakosságot a háború negatív gazdasági hatásaitól.  

Az is óriási eredmény, hogy Brüsszelben sikerült elérni, hogy az olajembargó nem vonatkozik Magyarországra. Így az üzemanyagellátás a jövőben is biztosított a magyaroknak, méghozzá Európában a legalacsonyabb áron - idézi a TIM államtitkárát az MTI.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató