2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az USA követeli az EU-tól, hogy büntessék meg Magyarországot

Az USA követeli, hogy büntessék meg Magyarországot az olajembargó elutasítása miatt. Ezt a kezdeményezést tette Raja Krishnamurthy, az amerikai képviselőház tagja - számol be az RT. (Az rt.com Európában nem elérhető, mivel blokkolták, de egy VPN-nel könnyedén olvasható)

Levelet küldött Anthony Blinken külügyminiszternek, amelyben sürgette a külügyminisztériumot, hogy működjön együtt az Európai Unióval az Oroszországból származó kőolajra vonatkozó embargó bevezetése érdekében. A dokumentumban a politikus felhívta a figyelmet Magyarország döntésére is a kérdésben.

Krishnamurti kiemelve azt mondta, hogy ha Budapest továbbra is akadályozza az EU-t, Washingtonnak meg kellene fontolnia korlátozó intézkedések bevezetését azokkal a magyar vállalatokkal szemben, amelyek még mindig orosz üzemanyag-exportőrökkel üzletelnek. Véleménye szerint egy ilyen eszköz segítene abban, hogy Magyarországgal végleges megállapodás szülessen az orosz üzemanyag betiltásáról.

Korábban az EU nagykövetei a hatodik szankciócsomag részeként részleges olajembargót hagytak jóvá. Az elfogadott korlátozásnak ki kell hatnia a tartályhajókkal történő energiaellátásra.- zárta sorait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató