2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A volt ukrán elnök elvinné Orbánt Bucsába, hogy ott gondolkodjon az olajembargóról

„Mi a különbség az Európai Unió és Oroszország között? Az egyik különbség az, hogy az unió a tagállamok értékeken alakuló szövetsége. Oroszország pedig a pénzen nyugszik, az alapja a politikai korrupció. Az ilyen együttműködés mérgező az adott országnak, mérgező a politikusoknak, és mérgező a gazdaság számára is.” - kommentálta a volt ukrán elnök, Petro Porosenko azt, hogy Orbán Viktor nem fogadta el az orosz olaj uniós importtilalmát. Az Ukrajnát 2014 és 2019 között vezető politikus az Európai Néppárt rotterdami kongresszusán az Euronews tudósítójának kijelentette:

„Ha az értékek elé helyezzük a pénzügyi érdeket, akkor arra csak egy orvosságot tudok javasolni. Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg! Civileket, nőket és gyermekeket erőszakoltak és öltek meg. Beszéljenek az ottaniakkal és gondolkozzanak a jövőjükről és a pénzükről! Ez nem pénzkérdés.”

Arra a kérdésre, hogy Európának hogyan kell kezelni a jövőben Oroszországot, azt válaszolta, hogy

„Putyinmentesíteni kell Oroszországot! Oroszország Putyin elnökségével akkor is veszélyt jelent az európai kontinensre, ha meg tudjuk állítani a háborút. Itt demokratikus eszközökről beszélünk, szankciókról beszélünk. Embargóról beszélünk. Amikor az oroszok meggyűlölik azt, hogy ők fizetik meg mindennek az árát, hogy egy mániákus elnökük van, akkor megnyílik majd előttünk az esély.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató