2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Cáfol az OMV: nem tervezik a töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban

Az osztrák cég mindent megtesz az ellátás fenntartása érdekében.

Bezárhatnak az OMV benzinkútjai Magyarországon, a Mol nem lenne képes fedezni a kiesést – adtuk hírül pénteken. Az ok az volt, hogy az osztrák cég schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani, legalábbis egyes sajtóhírek szerint.

Szombaton aztán megérkeztek a reakciók az illetékesektől.

Először a magyar Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) adott ki közleményt a történtekről, mint írták: biztosított a megfelelő üzemanyag-ellátás Magyarországon.

Szombat este aztán az OMV is nyilatkozatot juttatott el a Blikkhez, arról, hogy pontosan mi történt az olajfinomítóban, és hogy mi lesz a magyarországi kútjaikkal.

Azt írták: az OMV saját termékkészletei és az Osztrák Köztársaság üzemanyag-tartalékainak felszabadítása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatívákat találjon az ellátás biztosítására; továbbá jelenleg is dolgoznak az OMV finomítói közötti és a saját tárolóhálózaton belüli új ellátási lehetőségeken.

Az OMV nem tervezi a töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban, és

mindent megtesz az ellátás fenntartása érdekében – szögezték le.

„2022. június 3-án a schwechati finomító nyersolaj-desztillációs egységében komoly kár keletkezett a karbantartási folyamat lezárásának részeként elvégzett, jogszabályban előírt víznyomáspróba során.

Az esemény következtében hosszabb javítási munkálatokra számítunk, melynek pontos időtartamát jelenleg nem lehet megbecsülni. Az OMV munkatársai folyamatosan elemzik az üzemben bekövetkezett károkat és az ebből eredő lehetséges korlátozásokat a termelésben, illetve a termékellátásban.

A finomító egyes területei továbbra is üzemelhetnek, és kollégáink intenzíven vizsgálják a károkat kompenzáló további rövid távú műszaki megoldások lehetőségét” – ezt pedig a schwechati esetről írták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató