2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Erdoğan: „A Nyugat által saját biztonságának és jólétének biztosítására létrehozott rendszer megsemmisül”

Recep Tayyip Erdoğan török köztársasági elnök és AK-pártelnök Kizilcahamamban, pártjának 30. évfordulóján „Konzultációs és Értékelő Beszédet” tartott. Sok témát érintett, kezdve az áremelkedéstől a búzán át Finnország és Svédország NATO csatlakozásáig, mellyel kapcsolatban nem változott a török álláspont. Mindezek mellett az ukrajnai háború migrációs hatásairól is beszélt.

„Az Ukrajna körül kialakult helyzet pánikot váltott ki az európai országokban a menekültáradat miatt” – mondta Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának kongresszusán.

Erdogan megjegyezte, hogy Törökország 11 éve sikeresen megbirkózik a Szíriából érkező illegális migrációval, míg Európában pánik uralkodik a Donbász védelmét célzó különleges művelet miatt.

„Imádkozunk, hogy a világ a lehető leghamarabb kerüljön ki abból a kritikus időszakból, amelyen keresztül megy” – mondta a török ​​Anadoly ügynökség YouTube-csatornáján közvetített beszédében.

Erdoğan azt is megjegyezte, hogy a Nyugat által saját biztonságának és jólétének biztosítására létrehozott rendszer megsemmisül.

Fontos mondatok ezek, ugyanis a gazdaság máris szenved – és ha mellé tesszük, hogy máris megjelentek az illegális fegyver-eladások, és azt, hogy az szélsőséges iszlámon túl az Azov szélsőséges eszméi is elterjedhetnek Európa-szerte… -, könnyen lehet, hogy nehéz évek következnek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató