2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kína felvásárolná az amerikai Forbes magazint

Egy kínai állami vállalat felvásárolná a Forbes amerikai üzleti magazint 630 millió dollárért – jelentette a The Washington Free Beacon című konzervatív hírportál.

A Kínai Kommunista Párt (KKP) irányítása alatt álló Magnum Opus állítólag augusztusban venné meg a folyóiratot. A Forbes nyomtatott kiadása korábban több milliárd dollárt ért a USA Today című amerikai napilap által közzétett pénzügyi tanulmány szerint. Több elemző úgy véli, hogy a magazin túl van már a fénykorán, és piaci értéke valójában 400-500 millió dollár között mozog a digitális médiában elért eredményei és a korábbi beszámolók alapján.

Amerikai republikánus szenátorok egy csoportja kifogásolta a felvásárlási szándékot, nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezve azt. Rámutattak: a lépés lehetővé tenné, hogy a KKP az egyik legnevesebb amerikai márkán keresztül terjessze propagandáját. Tom Cotton Arkansas és Bill Hagerty Tennessee szenátora, valamint Ted Cruz texasi és Bill Cassidy louisianai szenátor május 24-én levelet írt a pénzügyminisztériumnak, követelve, hogy a kormány indítson vizsgálatot az ügyben.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató