2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Putyin figyelmeztet: új célpontokat fognak támadni, ha rakéta-sorozatvető rendszereket kapnak az ukránok

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televíziós csatornának adott interjújában kommentálta az ukrajnai helyzetet, beleértve az Egyesült Államok döntését, hogy újabb fegyvereket küldenek Kijevnek.



“LÉGVÉDELMI RENDSZEREINK ÚGY TÖRIK ÖSSZE ŐKET, MINT A DIÓT, TÖBB TUCATNYI MEGSEMMISÜLT” – MONDTA AZ OROSZ ELNÖK.

Oroszország le fogja vonni a következtetéseket az amerikai nagy hatótávolságú rakéták Ukrajnába történő szállítása ügyében – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a vasárnap közölt interjúban.

“HA EZEKET LESZÁLLÍTJÁK, LE FOGJUK VONNI A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉSEKET, ÉS HASZNÁLNI FOGJUK A FEGYVEREINKET, AMELYEKBŐL VAN ELÉG, HOGY CSAPÁST MÉRJÜNK AZOKRA A CÉLPONTOKRA, AMELYEKRE EDDIG MÉG NEM MÉRTÜNK CSAPÁST” – MONDTA

Az elnök megjegyezte, hogy az amerikai rakétarendszerek Kijevbe szállítása az ukrán haditechnikai eszközök pótlásához kapcsolódik.

Az orosz elnök elmondta azi is, hogy a Joe Biden amerikai elnök által kedden megerősített, amerikai gyártmányú, rakéta-rendszerek szállítása valószínűleg nem hoz semmi újat a kijevi erők számára.

Az ukrán hadsereg már rendelkezik szovjet és orosz tervezésű Grad, Szmercs és Uragan típusú rendszerekkel – magyarázta. A hatótávolság nem magától a rendszertől, hanem a használt rakétáktól függ. És amit az ügyben megtudtunk, annak semmi köze az ukrán rezsimbe vetett bizalomhoz.

Az orosz elnök szerint az egész “felhajtásnak” a Kijevbe irányuló további fegyverszállítások körül “egyetlen célja van – a fegyveres konfliktus minél további elhúzása”.

A héten Joe Biden amerikai elnök új katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, amely HIMARS többszörös rakétavetők és lőszerek szállítását tartalmazza. Moszkva ugyanakkor többször megjegyezte, hogy a nyugati fegyverszállítások Kijevnek csak meghosszabbítják az ellenségeskedést.

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy minden nyugati fegyverszállítmány, amely Ukrajna területére érkezik legitim célpontnak tekintenek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató