2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Véres hétvége Amerikában, 13 tömeges lövöldözésben 18 halott

13 tömeges lövöldözésben 18-an veszítették életüket az Egyesült Államokban hétvégén, és 72-en megsebesültek, írja összesítésében az Insider. A lap a Fegyveres Erőszak Archívum nevű civilszervezettől szerzett adatokból és a sajtóhírekből dolgozott. A civilszervezet azokat az eseteket tekinti tömeges lövöldözésnek, amelyben legkevesebb négy embert meglőttek a lövöldözőn kívül.

Ez a véres hétvége éppen akkor történt, amikor az ország amúgy is a fegyverekről, fegyvertartásról vitázik, miután volt egy 10 áldozatot követelő bolti ámokfutás, és egy 19 áldozatot követelő iskolai mészárlás.

Az Insider azt írta, legkevesebb öt esetben nyilvános helyen volt a lövöldözés, és legkevesebb három esetben diplomaosztó volt a helyszín. A legfiatalabb meglőtt sérült 12 éves volt, a legfiatalabb áldozat egy 14 éves gyerek.



A legnagyobb ügyek között van

egy tennessee-i lövöldözés, amelyben 14 embert talált el egy ámokfutó egy éjszakai klubban, hárman pedig akkor sérültek meg, amikor a helyszínről való menekülésben autók ütötték el őket. Itt ketten haltak meg lőtt sebesülés miatt, egy embert halálra gázoltak.

egy philadelphiai utcai lövöldözés, amelyben több elkövető nyitott tüzet egy szórakozónegyedben, itt hárman meghaltak, 11-en megsérültek.

egy phoenix-i lövöldözés, amely egy 100 fős partyn tört ki, majd terjedt tovább a parkolóba és az utcára. Egy 14 éves lány meghalt, nyolcan megsérültek, többen kritikus állapotban vannak.

egy dél-karolinai lövöldözés, amelyben egy diplomaosztóra összegyűlt tömegre lőttek rá két autóból. Egy 32 éves nő meghalt, heten megsérültek, köztük egy 12 éves, egy 13, egy 14, két 15 és egy 17 éves fiatal.

és egy virginiai lövöldözés, mely szintén egy diplomaosztó bulin volt. Ebben egy 20 éves férfi meghalt, heten megsebesültek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató