2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Együtt térdeltek a németek és az angolok

A kommentelők már korábban kiakadtak...

Így kezdtek a csapatok:

A német válogatott játékosa, Ilkay Gündogan még hétfőn megerősítette, hogy a német labdarúgó-válogatott minden játékosa az angolok iránti szolidaritásból térdre ereszkedik a szigetországiak elleni ma esti Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Miután az angol sajtóban megjelentek a bejelentésről szóló cikkek, az angol futballszurkolók azonnal megjelentek a kommentszekciókban a bejegyzéseikkel, amelyekben a nemtetszésüket fejezték ki a gesztussal kapcsolatban – számolt be a hirado.hu.

„Nos, holnap az angolokkal együtt le fogunk térdelni, mert támogatni akarjuk ezt a kezdeményezést. Ezt tettük tavaly az Európa-bajnokságon, és természetesen holnap is meg fogjuk tenni. Hozzászoktam már ehhez az angol bajnokságban, ahol szinte minden meccs előtt ezt csináljuk, szóval nem újdonság számomra” – idézte a játékost többek között a Daily Mail.

„Mindkét nemzeti csapat egy olcsó színjátékot űz”

A hirado.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy a Daily Mail cikke alatti kommentszekcióban rövid idő alatt megjelentek a szurkolók, akiknek jó része nem támogatta ezt a döntést.

„Nem azért pfujolják egyik-másik válogatottat, mert térdre ereszkedik, hanem azért, mert ugyanígy bánik azokkal, akik ezt nem teszik meg”

– írta az egyik hozzászóló.

Egy másik kommentelő ugyanakkor úgy vélte, hogy

„mindkét nemzeti csapat csupán olcsó színjátékot űz, valójában sokkal drasztikusabb lépést kellene tennie a diszkrimináció és a rasszizmus eltörlése érdekében”,

például bojkottálni a novemberben kezdődő katari világbajnokságot, amelynek rendezése körül máig nem csillapodtak a kedélyek a korrupció erős gyanúja miatt – idézte a portál.

(Mandiner nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató