2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Jön a hidegfront, holnapra kell az esernyő

Kedden még országszerte az évszakhoz illően meleg idő lesz, a hőmérséklet délután 26 és 32, de az ország nagy részén még késő este 22-25 fok között várható. Viszont késő délutántól nyugat felől egy hidegfront hatására vastagabb felhők érkeznek fölénk. A nyugati országrészben, majd éjszaka a középső megyékben is megnő a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok esélye – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A szél estétől a Nyugat-Dunántúlon helyenként megerősödik, a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

Szerdán és csütörtökön sokfelé kell esőre számítani, és átmenetileg a levegő is lehűl.

Szerdán a Tiszántúl kivételével több helyen lehet záporra, zivatarra számítani, helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A Dunántúlon a legnagyobb a csapadék esélye. Délutánra a Dunántúlon 21 és 25, keleten 25 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A frontális felhőzet csütörtökön is felettünk marad, többfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, zivatar. Az északias szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz. Délutánra is csak nagyrészt 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, ennél északkeleten lehet kicsivel melegebb. A felhők péntektől fokozatosan eloszlanak, és a legmagasabb hőmérsékletek visszatérnek a 30 fok fölötti tartományba.

A Balaton jelenleg Siófoknál 22 fokos, a Velencei-tó Agárdnál 25 fokos.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató