2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kyle Rittenhouse beperelheti a Facebookot és Zuckerberget is

Csatlakozott Kyle Rittenhouse jogászcsapatához egy olyan ügyvéd, aki sikeresen képviselte Nicholas Sandmann katolikus diákot annak rágalmazási ügyei során. A magas rangú ügyvéd kijelentette, hogy szerinte akár tizenöt „megalapozott” rágalmazási ügyre is lehet számítani „hatalmas alperesek”, például a Facebook és annak vezérigazgatója, Mark Zuckerberg ellen.

Számos befolyásos médiaorgánum írt agresszorként Sandmannről, miután a fiatelember szembekerült Nathan Phillips indián aktivistával a washingtoni Lincoln Memorial közelében tartott Élet Meneteelnevezésű felvonulást követően, még 2019-ben.

Todd McMurty ügyvéd tagja volt annak a csapatnak, amely Sandmannt képviselte a világ legnagyobb és legbefolyásosabb médiavállalatai ellen indított rágalmazási perekben. Sandmann csapatának sikerült peren kívül megegyeznie a CNN-nel, az NBC-vel és a Washington Posttal.

„Átnézünk mindent, ami elhangzott, meghatározzuk, hogy ezek közül a megjegyzések közül melyek azok, amelyek perelhetőek, és onnan fogunk továbblépni” – mondta Todd McMurtry a Fox Newsnak a Rittenhouse-teamhez való csatlakozását követően.

McMurty kijelentette, „valószínűleg 10-15 megalapozott” ügyre számíthatunk „hatalmas alperesek” ellen, és utalt arra, hogy a Facebook és Zuckerberg is a rágalmazási perek célpontjai lehetnek.

„Vegyük példának azt, amit a Facebook és Mark Zuckerberg mondott [Rittenhouse-ról]. Azt mondták, hogy részt vett egy tömeggyilkosságban”

– mondta McMurtry. – „Szó sem volt tömeggyilkosságról. Ez határozottan és tényszerűen hamis állítás volt”.

„Valakit tömeggyilkosnak nevezni súlyos rágalom” – tette hozzá. – „Az, hogy aztán a közösségi média erejét használták arra, hogy lényegében (.) cenzúrázzanak minden olyan véleményt, amely ellenkezik ezzel a kijelentéssel, bizony komoly kísérlet arra, hogy tönkretegyék [Rittenhouse] hírnevét”.

(Demokrata)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató