2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Dokumentumfilmet ment forgatni Romániába a brit filmes, kirabolták

A városról filmet forgató férfi azt mondta: nem csalódott Romániában, szerinte ez nem vet az eddiginél rosszabb fényt az országra.

Hétfőn a Bánság fővárosában kirabolták Charley Ottley brit újságírót, a Wild Carpathia és a Flavors of Romania című dokumentumfilmek készítőjét – írja a Főtér. A portál a rendőrség hétfő esti közleményére hivatkozva azt írja: az egész nap tartó nyomozás után a város egyik piacán őrizetbe vettek három, 10 és 14 év közötti kiskorút, két fiút és egy lányt, akik alaposan gyanúsíthatók a lopással, és bevitték őket kihallgatásra.

Ottley elmondta: a barátnőjével a város egyik parkjában ült egy padon, és éppen a Google Maps-et tanulmányozták, amikor valaki hirtelen felkapta a padon mellette levő hátizsákot, amelyben egy drón és filmes felszerelés volt, és elfutott. A rendező utánaeredt, és néhány percig üldözte, de végül feladta az üldözést, és értesítette a rendőrséget.

Ottley, aki azért tartózkodik Temesváron, mert a városról forgat filmet, amúgy nem csalódott Romániában, szerinte ez nem vet az eddiginél rosszabb fényt az országra, csupán rosszkor volt rossz helyen.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató