2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Este kezdődik Jakab Péter kivégzése

A szerda estére összehívott tanácskozáson akár arra is javaslatot tehetnek, hogy tartsanak a pártban tisztújítást, noha alig egy hónapja, május elején választották újra Jakab Péter elnököt.

Rendkívüli választmányi ülést tart szerda este a Jobbik – erősítette meg a hvg.hu-nak egy pártbéli forrása a Magyar Hang értesülését, de a napirendről nem mondott bővebbet. A Magyar Hang szerint az eseményen akár arra is javaslatot tehetnek, hogy a párt írjon ki egy tisztújítást. "Sokan ugyanis kifejezetten elégedetlenek Jakab Péter és a mára már ugyan fogyatkozó létszámú, de hozzá közel álló politikusok vezetésével" – írták.

Annyi biztos, hogy a választmányi ülést a sajtó kizárásával, zárt ajtók mögött tartják – tudta meg a hvg.hu. Jakab Pétert egyébként alig egy hónapja, május 7-én a párt tisztújító kongressztusán választották újra elnökké, az ellenzéki együttműködés – benne a Jobbik – csúfos április 3-i választási kudarca ellenére.

Jakab egyébként újraválasztása után magabiztosan nyilatkozott. A Telexnek adott interjújában sok minden más mellett szóba kerül a választási vereségben való személyes felelősség kérdése és a Jobbik berkein belül kirobbant nemi erőszak botrány is. A frissen újraválasztott elnök megjegyezte:

Jakab Péter él, és élni is fog, a pártjával együtt".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató