2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Zaharova figyelmeztette Szerbiát, hogy az EU-csatlakozással az ország alárendelődik az Egyesült Államoknak

Szerbia sikeres EU-csatlakozása esetén Belgrád az Egyesült Államok közvetlen befolyása, majd alárendeltsége alá kerül. Így reagált az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zaharova Ned Price, a külügyminisztérium sajtótitkárának nyilatkozatára, aki felszólította a szerb kormányt, hogy összpontosítson az európai szervezethez való csatlakozásra.

„Vegyünk egy földrajzi és politikai térképet. Keressük meg az USA-t, Európát Oroszországgal, Szerbiával és “Brüsszellel” . Próbáljuk megérteni, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma miért irányítja az európai napirendet, és miért mondja meg a kontinensükön kívüli országoknak, hogy mit és hogyan tegyenek. Mindenki aki belép az EU-ba, megfosztják európai identitásától, alárendelve Washington akaratának”

– figyelmeztetett a diplomata Szerbia lehetséges sorsát ismertetve.

 
Zaharova azt is elmondta, hogy az Európai Unió mint szervezet létezése lehetetlen az Egyesült Államok nélkül, amely ezt a szövetséget “csak a NATO gazdasági osztályaként ” használja.

Korábban vérszomjasnak nevezte Kaja Kallas észt miniszterelnököt Kijev fegyverszállítására vonatkozó felhívásaiért. A diplomata emlékeztetett arra, hogy Kallas “korainak és nemkívánatosnak” nevezte az ukrajnai fegyverszünetre vagy békére irányuló felhívásokat, és azt is kijelentette, hogy “Ukrajnának jelenleg leginkább fegyverekre van szüksége”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató