2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Fehér Ház szóvívöje: "a gazdaságunk most jobb állapotban van, mint valaha a történelem során"

A Fehér Ház sajtófőnökének egy mondattal sikerült felbosszantania az amerikaiakat.

Az amerikai Twitter-felhasználók élesen reagáltak a Fehér Ház új sajtótitkárának, Karin Jean-Pierre-nek az államháztartás jelenlegi helyzetéről szóló nyilatkozatára.

"Szeretném elmondani Önöknek, hogy a gazdaság most jobb állapotban van, mint valaha a történelem során. Mi a kormányzatban a szakértőkkel együtt úgy érezzük, hogy jól kezeljük az inflációt. Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy elkezdjünk dolgozni az árak csökkentésén"

- mondta Jean-Pierre.



Több felhasználó feltételezte, hogy a szóvivőnő a saját képzeletbeli világában él, és úgy döntött, hogy emlékezteti őt arra, hogy milyen kemény a helyzet az USA-ban.

A kommentekből szemezgettünk:

"Két autó tankolása 300 dollárba kerül, és nem tudok elmenni a boltba anélkül, hogy ne költenék el 250 dollárt. Pontosan kinek a számára legjobb a gazdaságunk?"

"Történelmileg mihez képest? A középkorral?!"

"Vajon ez a kormányzat tényleg azt hiszi, hogy jól állunk, és hogy a politikájuk valóban működik, vagy abban reménykednek, hogy ha továbbra is ilyen ostobaságokat beszélnek, akkor az emberek végül elkezdik elhinni?"

"Ez szed valamit?"

"Szeretnék egy olyan országban élni, ahol olyan gazdaság van, mint amilyenről ő beszél"

"Lehet, hogy nektek, gazdagoknak ez vicces, de azok az amerikaiak, akik valóban dolgoznak, alig tudnak megélni"

"Ez csak azt jelenti, hogy a gazdaság állapota a történelem során legalább egyszer rosszabb volt, mint most. Milyen rohadtul alacsonyra tették a lécet, hogy magukat dicsérjék"

Joe Biden amerikai elnök május végén vázolta fel az infláció elleni küzdelemre vonatkozó tervét, amelynek fő okát továbbra is az ukrajnai orosz különleges műveletben látja és Putyn tehet mindenről.

Eközben a CNN április végi közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy az amerikai polgároknak a nemzetgazdaság állapotáról alkotott véleménye az elmúlt évtized legalacsonyabb szintjét érte el. Így a válaszadók többsége (66%) úgy véli, hogy Biden politikája árt a gazdaságnak, míg tízből nyolc válaszadó úgy véli, hogy a kormánya által hozott intézkedések nem elegendőek az infláció elleni küzdelemhez.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató