2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csekk Katalin: egy brutális agresszor háborúja során iskolákat és óvodákat lőnek, nőket erőszakolnak meg

A Momentum hazaárulója a Facebookot csapkodja.

„Február 24-én, aznap, amikor Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, örökre megváltozott a mi életünk is. A halál, a pusztítás és a kétségbeesés sajnálatos módon lett a mindennapok része egy szomszédos országban, nekünk pedig azon kell gondolkodnunk, hogyan tovább, mit kell tennünk, hogy ennek mihamarabb vége legyen, hogy ez ne ismétlődhessen meg.

Mi az Európai Unióban joggal vagyunk büszkék arra, hogy közösségünk egy békeprojekt eredménye, intézményeink a második világháború borzalmai után jöttek létre, az európai integráció kiszélesítése és elmélyítése a jólét és a szabadság korszakát hozta el hosszú évtizedekre.

Most azonban az a helyzet, hogy az Európai Unió határán már több mint tizennégyezer ember halt meg egy brutális agresszor háborúja során, iskolákat és óvodákat lőnek az orosz seregek, civileket hurcolnak és nőket erőszakolnak meg.

Putyin agresszív háborúja sok tekintetben egy ébresztő volt az Európai Unió számára, tegnap Rómában Európa egyik legmeghatározóbb politikatudományi intézetének, az ECPR-nak (Európai Konzorcium a Politikai Kutatásért) a konferenciáján arról beszéltem, milyen kihívások előtt áll közösségünk.

Európai jogalkotóként kiemelt feladatomnak tekintem, hogy az alábbi három területen előrelépéseket érjünk el. Ezek az EU-s szintű stratégiai gondolkodásunk megerősítése, az egyhangúság eltörlése külpolitikai döntéshozatalunk során, illetve az EU kiemelt szerepe az orosz háborús bűnök kivizsgálásában.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató