2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Marine Le Pen: az olajembargó ostobaság volt

Marine Le Pent kedden a Franceinfo televízióban kérdezték az Európai Unió hatodik szankciós csomagjáról, azon belül az olajembargóról.

A Nemzeti Tömörülés elnöke a franciaországi parlamenti választások első fordulója előtt hat nappal közölte, hogy

az uniós olajembargó ostobaság volt Brüsszel részéről, és egyben nagyon káros a francia emberek számára.

Ezért ha ő képviselte volna Franciaországot, biztosan nem szavazta volna meg.

A képviselőjelölt kifejtette, hogy az Európából kitiltott kőolajat Oroszország egyébként még magasabb áron más partnereknek – például Indiának – adja majd el, ezért Európa a szankcióval nemhogy nem vágja el Moszkva bevételi forrásait, hanem még gazdagabbá teszi az orosz államot. Miközben Oroszország el lesz ragadtatva, a franciák egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Egy normandiai benzinkúton a benzin literenkénti ára már elérte a 2,4 eurót (933 forintnak megfelelő összeget).

 Le Pen emlékeztetett, hogy a közeljövőben a földgázembargó is terítékre kerülhet majd az EU-ban. Felidézte, hogy Brüsszel a földgázembargóra vonatkozó egyeztetéseket csak a francia elnökválasztásra tekintettel halasztotta el korábban azért, hogy az ne veszélyeztesse Emmanuel Macron újraválasztását. Azonban a kérdés minden bizonnyal hamarosan újra napirendre kerül, amelynek következménye drámai lesz: a már most is igen magas gázszámlákat a háromszorosára növeli majd Franciaországban.

 Le Pen eloszlatta a műsorvezetők illúzióit a földgáz árának végtelenségig tartó kormányzati befagyasztásával kapcsolatban, amikor a pártvezető arról tájékoztatta a műsorvezetőket, hogy Brüsszel 2023-tól már nem engedélyezi az energiahordozók árának állami szabályozását.

 „Asszonyom, az ármaximálás nem tart mindörökké. Ez egy átmeneti döntés, egy átmeneti szabályozás a tartós megoldás helyett” – mondta Le Pen.

 

Forrás: FRancetvinfo.fr

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató