2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Polgári ellenállást jelentett be a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közel 60 tanára

Polgári ellenállást jelentett be a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közel hatvan tanára, hogy felhívják a kormány figyelmét: máig nem kapták meg az ígért megbecsülést, és a munkájukat egyre nehezebb körülmények között kell végezniük.

A Facebookon csütörtök reggel kitett posztjukban azt írják, hogy mivel minden jogszabályi lehetőségüket megvonták, nem marad más választásuk, mint a polgári ellenállás eszközéhez nyúlni.

„A közkeletűen polgári engedetlenségnek nevezett, Magyarországon ritkán alkalmazott eszköz esetünkben a következő lehetőségeket tartalmazza:

- a tanórák megtartásának megtagadását,

- minden iskolán kívüli, eddig tanárok vezette programoktól való távolmaradást,

- az érettségiztetés megtagadását,

- minden adminisztratív teendőnk (pl. naplóvezetés, bizonyítvány hitelesítés) felfüggesztését.

Mi arra tettük fel az életünket, hogy diákjaink álmaiból és páratlan tehetségéből egy szabad, gondolkodó és eredményeire méltán büszke nemzet épüljön fel. Erre azonban addig nem kerülhet sor, amíg a növekvő árak között alig élünk meg a fizetésünkből, amíg a legjobbjaink külföldre kényszerülnek, amíg méltóságunkat, önbecsülésünket, a boldogulásba vetett hitünket a rendszer napról napra két lábbal tiporja” – olvasható a bejegyzésben.

Az Illyés tanárai követelik a kormánytól, hogy gyökeresen változtasson a tanárokkal szembeni politikáján, és kezdje el helyrehozni az oktatási rendszerben eddig okozott károkat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató