2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Brutális jégeső zúdult Budapestre

Brutális jégeső zúdult Budapestre pénteken, a kora esti órákban. A hirtelen jött csapadék pillanatokon belül árasztotta el az utcákat, miközben a felhők mögül helyenként sütött a nap.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat napok óta sorra adja ki a riasztásokat és figyelmeztetéseket a különböző csapadékformák miatt. A szolgálat péntekre az egész ország területére egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatar miatt, 12 megyében pedig felhőszakadásokra hívták fel a figyelmet.

Jégeső Pestszentimrén

Az OMSZ Facebook-oldalán osztott meg fotót egy pénteki zivatarrendszerről. A képen jól látható, ahogy egy gigantikus szürke felhőtömegből zúdul csapadék Bajára. Az Index egyik olvasója pedig nemrég töltött fel videót YouTube-csatornájára a Budapestet sújtó jégesőről.

A sűrűn záporozó jég egyik pillanatról a másikra csapott le a fővárosra. A napsütés mellett ömlött a felhők közül a szilárd csapadék. A felvételek a 18. kerületben készültek

Marad a csapadék szombatra is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken és szombaton is leginkább napos idő várható, azonban egyes megyékben továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok és felhőszakadás.

Hozzáteszik, pénteken csak éjszakára csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, ugyanakkor az északi, északkeleti szél időnként megerősödik, a nyugati megyékben pedig viharossá fokozódik. Kiemelik, a zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések.

A LEGALACSONYABB PÉNTEK ÉJSZAKAI HŐMÉRSÉKLET 14 ÉS 19 FOK KÖZÖTT ALAKUL,

szombat nappalra pedig 25 és 31 fokig is melegedhet a levegő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató