2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jakab megint a Jobbik elnöke akar lenni - visszapuccsolná Puccsocskánét

A Blikk úgy tudja, hogy Jakab Péter, a jobbik elnöke válófélben van.

A Jobbik elnöke nemrég jelentette be, hogy lemond elnöki pozíciójáról a pártban, de marad frakcióvezető. Később az is kiderült, hogy párttársai is a Facebookról tudták meg a döntését. Ezt a Blikknek nyilatkozó jobbikos politikus is megerősítette. A lap több politikust is megszólatatott név nélkül, akik szerint a helyzet odáig fajult, hogy már a saját párttársai sem látták szívesen a Jobbik élén, így valójában örültek a hírnek, mégis dühösen fogadták, hogy nem volt hajlandó kiállni eléjük. Bár a tagság 70 százalékos többséggel választotta nemrég elnökké, a lap szerint ennek vége, elveszett a bizalom.

– Egy vállalhatatlan politikai nemátalakító műtétbe mostanra belehalt a párt. Nem kellett volna összeállni a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc által irányított Demokratikus Koalícióval, eltussolni egy kemény zaklatási ügyet, és a gyenge választási eredmény is megmagyarázhatatlan. Ám Molnár Enikő személye külön óriási tehertétele a pártnak – mondta a Blikknek egy másik, a párt ügyeit ismerő, névtelenséget kérő forrás. Állításuk szerint Molnár Enikő kabinetfőnökkel él együtt a volt pártelnök, bár a vagyonnyilatkozatában Jakab Péter legutóbb is azt jelölte meg, hogy három gyermekével és az édesanyjukkal egy háztartásban él Miskolcon.

– Péter folyamatosan ingázik a fővárosi, XI. kerületi és a miskolci lakása között. Amit persze, három gyermekük miatt nem is hagyna hátra. Pedig ennek az egésznek nem Péter, hanem a felesége a legnagyobb elszenvedője, hiába nem szólal meg nyilvánosan kapcsolatukról az asszony.

Ha jól megnézi, Péter már régóta nem visel jegygyűrűt

– mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő jobbikos. A bulárújság szerint a házaspár karácsony előtt ugyan adott még esélyt kapcsolatuk megmentésére, de ez nem sikerült, Jakab Péter pedig az új évet már jegygyűrű nélkül indította, anélkül nyilatkozott tévéstúdiókban, fordult meg az emberek között. – Magánügy, ha lesz közlendőm róla, akkor közlöm – nyilatkozta akkor a Blikknek a házasságáról Jakab, aki most viszont elzárkózott attól, hogy nyilatkozzon az újságnak. 

– A nagyvárosi élet túlságosan bedarálta Jakab Pétert, a havi 2,6 milliós fizetés, a személyzet, az autó, a szolgálati lakás, ezekről nehéz lemondani. Valójában tíz körömmel ragaszkodik a Jobbikhoz, maradt frakcióvezető, de közel sem biztos, hogy azt a pozíciót megtarthatja, mert a párttársai szeretnék leváltani.

 

Ugyanakkor a terve az, hogy amint kiírnak egy teljes tisztújítást, újra elindul elnökjelöltként, arra hivatkozva, hogy annyi támogatói levelet, kérést kapott, hogy nem tud rá nemet mondani.

Ha pedig megválasztják, élni akar a vétójogával az alelnököket illetően, tehát egy ellenpuccsra készül – magyarázta a lapnak egy informátor. Vagyis minden erejével szabadulna Potocskáné Kőrösi Anitától is, aki most Jakab távozásával ideiglenesen vezeti a pártot.


– Az elnökség a következő napokban értékeli a kialakult helyzetet, közleményben fogja tájékoztatni a nyilvánosságot. A párt belügyeiről nem kívánok nyilatkozni – mondta Potocskáné a Blikknek, amikor arra kérdeztek rá, indulna-e majd az elnöki posztért is.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató