2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Katonai konvoj halad át Kelet-Magyarországon hétfőn, kedden és szerdán

Katonai menetoszlop halad át Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain hétfő és szerda között, írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy „a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal” közelítsék meg a katonai járműveket, mivel „azok mérete, sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja” eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottaktól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil jármű, így a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják a menet haladását.

„Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen” – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium. Hozzátették, hogy „a vonatkozó jogszabályokat betartva” arra törekszenek, hogy csak a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát június 13. és 15. között.

„A lakosság megértését és türelmét köszönjük!” – zárta közleményét a minisztérium. Vasárnap egyébként szintén átvonult az országon egy katonai konvoj, az a Bakony felől vonult Debrecen mellé.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató