2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Annyira drága a benzin, hogy vasárnapi vezetési tilalom jöhet a németeknél

Vasárnapi vezetési tilalom és sebességkorlátozás lehetőségéről beszélt egy vezető német politikus az emelkedő üzemanyagárak kapcsán.

Saskia Esken, az SPD vezetője keményen kritizálta a németországi üzemanyag-visszatérítés eddigi hatását, és lehetségesnek tartja az ideiglenes sebességkorlátozások és a vezetési tilalmak bevezetését, ha az olaj és a benzin ára továbbra is ilyen magas marad.

A német politikus a Tagesspiegelnek adott interjújában arról is beszélt, hogy bár az olajtársaságok azt állítják, hogy az árkönnyítést teljes mértékben élvezhetik az autósok, ez szerinte nem igaz. “Ez az a pont, ahol a versenyhivatalnak egyértelműen be kell avatkoznia, mert az olajtársaságok nem kaszálhatnak az adófizetők kárára” – mondta Esken.

A politikus szerint ha az üzemanyagárak továbbra is ilyen magasak maradnak, nem zárható ki, hogy keményebb intézkedésekre kerül sor. A trösztellenes törvények mellett az egyik eszköz az 1975-ös energiabiztonsági törvény, amelyet az olajválságra reagálva fogadtak el, és amelyet most módosítottak.

“Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy ideiglenes intézkedéseket rendeljen el, például vasárnapi vezetési tilalmat – amire az idősebbek még emlékeznek – vagy ideiglenes sebességkorlátozást” – emelte ki a politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató