2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Brit védelmi minisztérium: Ügyesen vonulnak vissza az ukránok, bajban az oroszok

Az ukránok gyakran képesek sikerrel lerombolni a hidakat a visszavonulásuk után, ami nagyban megnehezíti az orosz erők számára a támadás folytatását.

A Szeverodonyeckért folytatott harcok a hétvége folyamán sem szüneteltek és az elkövetkezendő hónapok során a folyami átkelési kísérleteké lehet a főszerep a háború következő szakaszában – derül ki a brit védelmi minisztérium legfrissebb összefoglalójából. A brit védelmi tárca értékeléséből arra is következtethetünk, hogy szerintük sem tudják már sokáig tartani az ukránok Szeverdonyecet, hiszen a harcok új helyszínét a várostól nyugatra határozták meg.

Az oroszok donbaszi offenzívája szempontjából kulcsfontosságú terület a támadók frontvonalától nyugatra, a Sziverszkij Donyec-folyó túlsó partján található. A hadművelet sikerességéhez az oroszoknak vagy vakmerő átkaroló támadásokat kell indítaniuk, vagy pedig meg kell próbálkozniuk az átkeléssel.

A visszavonuló ukrán erők rendszerint sikerrel rombolják le a hidakat, miközben az oroszok számára taktikai, logisztikai és stratégiai szinten is kihívást jelenthet egy sikeres, nagyszabású folyami átkelés kivitelezése.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató