2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Darabokra hullott a jobbik médiája, kirúgtak mindenkit

Ez azért is érdekes, mer a Vadhajtásokat pont 10-szer annyian olvassák, mint a jobbikos bohócokat. Ez is úgy lett ahogyan mondtuk, mi a csúcson, ti pedig a szemétben.

Sokaknak sms-ben mondtak fel.

Jelentősen csökkenti a Jobbik-közeli fenntartó az N1TV és az Alfahír szerkesztőségének méretét, és mindössze néhány munkatársat tartanak meg. Elterjedt, hogy Havas Henrikkel is megszakítják a közös munkát, de Havas a Media1-nek azt mondta, vele azt közölték, nyári szünetre küldik a műsorát.

Havas nincs kétségbeesve

Az Alfahír szerkesztősége a Media1 egyik forrása szerint hat főre apad; a Szabad Európa szerint a korábban tízfős stábból mindösszesen négyen maradnak a portálnál két hónapon belül, továbbá ennyien maradnak az N1TV-nél is. A Media1 egyes forrásai szerint felmondtak Havas Henrik műsorvezetőnek is, aki Havas megmondja címmel vezetett műsort az online tévécsatornán. Ám amikor telefonon utolértük Havast, azt mondta,

annyit közöltek vele, hogy a műsorát a nyárra való tekintettel szüneteltetik

– tényleges felmondás tehát nem történt, de ha vége is lenne a munkának, Havas azt mondta, akkor sem esne kétségbe, mert „ez a 121. hely, ahol életem során vagyok, és most is sok más tevékenységen dolgozom”.

Havas tehát egyáltalán nincs kétségbeesve, egyébként az N1TV-ről elég pozitívan beszélt a Media1-nek a telefonban. Azt mondta, nagyon szabadon készíthette a műsorát, sosem szóltak bele a tartalomba, és azzal sosem törődött, hogy ki a tulajdonos.

Az Alfahír és az N1TV stúdiójának a bérleti szerződését is felmondták

A Szabad Európa cikke szerint sokaknak sms-ben mondtak fel, míg másokkal személyesen bontottak szerződést, anyagi nehézségekre hivatkozva. Többeknek indoklás nélkül mondtak fel, amit azért tehetnek meg, mert a munkavállalókat csoportos leépítésre hivatkozva fogják elküldeni – ebben az esetben pedig nem szükséges a szerződésbontás okát megindokolni.

A Szabad Európa arról is írt iparági források nyomán, hogy

már az Alfahír és az N1TV szerkesztőségének, valamint stúdiójának a bérleti szerződését is felmondták,

ugyanis egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből gazdálkodhat a Jobbik pártalapítványa. A Media1 úgy tudja, hogy részben a Jobbik elnökségében az április 3-i súlyos kudarcok után kialakult személyi változásoknak is jelentős szerepe van az N1TV-nél és az Alfahírnél kialakult helyzetben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató